Polish English French German Hebrew Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

Polowaneczko

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #666 przez inka
Replied by inka on topic O:Polowaneczko
i owszem przyznaj rację ze zdarzają się nie mysliwi tylko mięsiarze i tych karać trzeba i sądy karają surowo,znam kilka takich spraw i to na wnioske samych kół.I tak calkiem serio czy t cała sprawa nie powinna dotyczyć bezstalasta psów i nieodpowiedzialnosci ich właścicieli...?

P.S. Looker mądry z Ciebie gość więc przynaj jest tez w tym całym myśliwtsiwe piekna idea.
......zastanaiam się czy ja Ciebie przypadkiem ;) nie znam ...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #667 przez inka
Replied by inka on topic O:Polowaneczko
....Loker ,,Da(rz)sz\" Wiarę ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #668 przez Looker
Replied by Looker on topic O:Polowaneczko
po 1. jasne - z darzborem przesadziłem ... ale to prowokacja była i zamierzony cel osiągnąłem ;-) [nawiasem mówiąc ... nie wiem co autor tejże twórczości wypił ... ale chętnie bym spróbował :sick: ]
po 2.

Looker mądry z Ciebie gość więc przynaj jest tez w tym całym myśliwtsiwe piekna idea

pewnie tak ... sam kocham las, góry i włóczęgi ... ale na prawdę wolę strzelić fotkę niż pocisk ...
po 3. jak dostaniesz od KŁ B-nt zająca to polecam:
Zająca po myśliwsku
SKŁADNIKI:
Zając - 1 szt. [!!! i to najlepiej samczyk ;-)]
marynata,
1/4 kg słoniny,
cebulki szalotki,
tarta bułka,
mielona papryka,
jałowiec,
sól,
1/2 litra czerwonego wina [pozostała w butelce ćwiartka do spożycia w trakcie gotowania:lol: ]

Zamarynowanego zająca porąbać [nie lubię tego słowa ...] na kawałki, posolić, popieprzyć [hehe zająca oczywiście] i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, wyłożonym plasterkami słoniny, przesypując sparzonymi cebulkami i tartą bułką oraz papryką.
Dodać kilka ziaren jałowca, przykryć z wierzchu plastrami słoniny i zalać czerwonym winem.
Nakryć szczelnie naczynie i wstawić do gorącego piekarnika na 2-3 godziny, nie odkrywając wcale.
Podawać w tym samym naczyniu z czerwoną kapustą, uduszoną w winie.

i po 4.

......zastanaiam się czy ja Ciebie przypadkiem nie znam ...

- Ja też :evil:

Pozdrawiam Looker
I feel every mountain
I hear every tree
I know every ocean
I taste every sea (...)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #669 przez inka
Replied by inka on topic O:Polowaneczko
Ty mnie nie znasz, chyba że pijasz inkę - kawę.Co do słów Darz ...tez nie wiem ,,o co kaman..\"-jak mówi klasyk. Za przepis dziękuje tylko jak dostanę to czy akurat zająca i czy dostanę ... ale na sztuce kulinarnej się znasz (chylę czoła) a co do pasji ani strzelać ani fotki robić zawodowo nie potrafię ...ale mam kilka talentów nie powiem ....

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #670 przez inka
Replied by inka on topic O:Polowaneczko
a co do do tych fotek to moze kilka tutaj rzuć , ładna ta nasza gmina, a i ludziom czasem trzeba uświadomić,że ładne to co nasze...że szanować trzeba wszytko, nawet zainteresowania innych których nie rozumiemy, co innego dyskutować o tym .. ale z Tobą to prawdziwa przyjemność, tako dr HAUS- Szerlok h
Holmes- cięte i dobre pióro..( tzn klawiatura )Pozdrawiam i życzę wszystkiego naj..
P.S a przepis to skąd wyczasłeś, bo riposta twa długo trwała...szukałeś na internecie ....hahahah( żart (of corse)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #671 przez inka
Replied by inka on topic O:Polowaneczko
no w jednym mnie znasz ...lubię wino ... i to wytrawne merlot itp..

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.270 s.
Do góry