Looker napisał: Orlik w Bestwinie / Hala sportowa w Kaniowie. Co myślicie o tych projektach ?
Od razu wyrażam swoją opinię - uważam, że świetnie, że powstaną takie obiekty na terenie Gminy.
No i co?? Obiekty powstały, ale komu one służą? Komu służy Orlik w Bestwinie? Animatorzy pracują tylko rano, więc dla kogo? Dla dzieci ze szkoły w Bestwinie, gdzie jednocześnie są oni wuefistami w tych samych godzinach? Coś mi to pachnie przekrętem. Panie wójcie, panie przewodniczący rady, panie i panowie radni, możecie mi to wytłumaczyć? A dlaczego w weekendy nie ma w ogóle animatora? Dlaczego nasze dzieci i młodzież odbijają się po południu od zamkniętej bramy? Dlaczego w soboty i niedziele nie ma żadnej pracy animatora? No tak, tylko proszę mi nie pisać, że spadł śnieg.
Czy ze salą gimnastyczna w Kaniowie będzie tak samo, że korzystać z niej będą tylko dzieci ze szkoły w Kaniowie? Gdzie są jakieś nazwiska osób do których można się zgłosić i zarezerwować sobie Orlika? Gdzie mozna dowiedzieć się jakie zajęcia proponuje się dzieciom i młodzieży popołudniami i w weekendy? Gdzie można sobie i u kogo zarezerwować salę w Kaniowie , o ile w ogóle można? Zaznaczam, że płacę podatki w tej gminie i coś mi się i moim dzieciom w zamian należy. Proszę wyżej wymienionych z funkcji o odpowiedź.