Witam, zgadzam się tylko z pierwszą częścią zdania, a mianowicie, że "A już miało być tak fajnie z tą segregacją", z pozostałą częścią posta już nie, na dodatek nie umarło tylko rodzi się, niestety, w bólach.
Nie wiem, gdzie do tej pory byłeś i co czytałeś, ale proszę o wskazanie źródła informacji, konkretnego dowodu na to, że gdzieś obecnie, od 1 lipca, są gminy w których "Odpady segregowane odbierane są za darmo z posesji na terenach wiejskich, zaś odpady niesegregowane odbierane odpłatnie.
Na terenach miejskich odpady segregowane (papier, szkło, urządzenia elektroniczne i elektryczne) zbierane są do kontenerów usytuowanych w pewnych punktach miasta. Plastik, metal, gabaryt jest odbierany nieodpłatnie z posesji." - bardzo proszę, napisz.
Osoby starsze i biedniejsze nie muszą nigdzie jeździć, bo wszystko zostanie odebrane z ich posesji. Możliwość wywożenia odpadów do PSZOK to tylko alternatywa w przypadku, gdyby ktoś nie miał możliwości składowania większej ilości odpadów na swojej posesji do czasu odbioru odpadów przez firmę Operatus, albo np. ktoś był na wczasach w terminie odbioru i chce się pozbyć odpadów w danym momencie, więc może zawieźć do PSZOK, już o tym pisałem w innym miejscu.
Tylko nadzieja na smierc trzyma mnie jeszcze przy zyciu...